benicarlo

Benicarló is qua inwonertal vergelijkbaar met Vinaròs en eveneens een mooie kustplaats aan de Costa del Azahar. Van origine is Benicarló meer een dorp van landbouwers dan van vissers, zoals Vinaròs dat is. Het lag oorspronkelijk ook net iets van de zee af, wat je kunt zien aan de locatie van het oude centrum. Door de jaren heen is Benicarló uitgegroeid tot kustplaats, er zijn stranden en er is een moderne jachthaven.

 

Het hedendaagse Benicarló is een levendig dorp waar naast toerisme-op-bescheiden-schaal de landbouw nog steeds een belangrijke activiteit is: de 'Alcachofas de Benicarló' zijn de plaatselijke specialiteit: artisjokken. De oorsprong van ook deze Spaanse stad, gaat terug naar de Moorse periode. In de stad ziet u gebouwen met de oorspronkelijke ''wapens'' nog steeds aanwezig in het straatbeeld. Centraal ligt de kerk Sant Bertomeu, een indrukwekkend voorbeeld van barok, met een bijzondere stenen gevel en gotische kunstwerken.

 

In dit gebied wordt in mei een jaarlijkse bedevaart gehouden, rond de historische figuur Sant Gregori. In het heuvelgebied ziet u een hermitage staan. De zeevaart-traditie van de stad, kunt u observeren bij de haven en het strandgebied. Hier kunt u flaneren en genieten van verse visgerechten bij één van de restaurants